Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web.
Hi esteu d'acord     CNT_TXT_RECHAZAR     Como configurar

Consells d'us i neteja

Amb un ús, manteniment i tracte adequats, es pot perllongar considerablement la vida útil d'una bota. Un ús adequat també augmenta l'eficàcia i la comoditat durant la ruta. Per una altra banda, un mal ús generalment té com a conseqüència molèsties per part de l'usuari, i un desgast més ràpid.

 

Abans de cada ús

 • Comprova que el folre Gore-Tex® està lliure de restes de brutor. Es recomana espolsar o raspallar l'interior, ja que les petites pedres etc. poden fer malbé el folre, perjudicant la capacitat d'impermeabilitat.
 • Comprova que dus les ungles ben tallades. Unes ungles llargues poden causar danys als dits durant la ruta, sobretot durant els descensos. També, poden arribar a perforar la membrana Gore-Tex®.
 • Molt important per a la comoditat i per a un aprofitament òptim de les característiques tècniques de la bota, és la selecció d'un mitjó adequat. Aquest ha d'estar ben ajustat al peu i tenir cosits plans per evitar friccions amb la pell.
  És preferible que estiguin fets de materials que ajudin a expulsar la humitat, que siguin de gran resistència, i que disposin d'un cert nivell d'encoixinament. Molt important és també la seva capacitat termo-reguladora.
 • A l'hora de fermar els cordons, procura trobar el nivell adequat; el peu ha d'estar molt ben ajustat dins de la bota, però sense una pressió massa forta. Procura sempre tenir una bona folgança per als dits (mín. 1 cm entre els dits i la punta de la bota) i una bona subjecció del taló. 

Durant l'us

 • La major part de les botes de Bestard duen un sistema de ganxos amb dos frens que permeten regular el fermat de la canya sense que canviï el fermat del peu. Això pot ser útil, per exemple, per fermar més fortament la canya, durant passos complicats sobre terrenys rocosos, i llavors afluixar-lo durant rutes de senderisme més fàcils.
 • Per facilitar l'evacuació de la suor, sobretot durant rutes llargues i en climes càlids, és convenient dur mitjons i plantilles de recanvi, i canviar-los un parell de vegades al dia, durant la marxa.

Neteja i tractament després de cada ús

 • Deixar eixugar el calçat de forma natural, sense exposar-lo directament a cap font de calor com ara foc, radiador, al sol, etc.
 • Un cop s'hagi evaporat la humitat de tots els components, raspallar la brutor que puguin haver agafat tots els materials
  durant el seu ús, sense oblidar l'interior de la bota.
 • En el cas que la bota hagi estat exposada a sal, brutor extrema o a alguna substància que pugui perjudicar la transpiració de la bota, aconsellem rentar-la amb aigua tèbia i amb un raspall abans d'eixugar-la.
 • Per netejar ocasionalment la bota més “a fons” existeixen diversos productes especials. Un truc casolà és la neteja amb un raspall i una mescla d'aigua tèbia amb un poc d'amoníac o vinagre.
  Molt eficient sobretot per netejar la pell serratge.

Hidrofugació i manteniment de la pell

 • Totes les pells exteriors dels nostres productes han estat sotmeses a un profund procés d'hidrofugació. Per al seu manteniment, s'aconsella tractar-les ocasionalment amb cremes i/o vaporitzadors impermeabilitzants.
 • La pell és un producte natural que, de la mateixa manera que la pell humana, requereix d'un manteniment ocasional perquè no es quedi seca. Quan la pell de la bota comenci a tenir un aspecte desgastat i sense brillantor, apliqueu-li crema adequada per a pells.
 • NOTA: Qualsevol producte que s'apliqui sobre la pell de les nostres botes ha de ser apte per a calçats amb Gore-Tex®, com per exemple els productes de manteniment Bestard. Aquests, de la mateixa manera que els millors productes d'aquest tipus, es poden identificar pel seu distintiu “Recomanat per a Gore-Tex®”, atorgat per W.L. Gore. L'ús d'altres productes podria fer malbé la capacitat de transpiració de la pell.
 •