Bestard Mont Blanc FF, Juan Goyanes guia UIAGM ens explica les seves impressions

Per què la Mont Blanc FF ?

Quan fa ja uns quants anys vaig començar a sortir a la muntanya, en alta muntanya, els “bons”, els “pros”, portaven botes dobles de plàstic (les famoses Koflach). Nosaltres ens havíem d’acontentar amb les clàssiques botes de cuir, amb el ritual associat del greix de cavall per impermeabilitzar. Passats uns anys, vam aconseguir per fi les nostres somiades botes dobles de plàstic. Passats uns quants anys més, els “bons” ja no portaven aquestes botes i el cuir havia tornat.

Per professió i per afició, he tingut l’oportunitat de provar i utilitzar diversos models i marques de calçat tècnic per a alta muntanya.

Durant els últims anys he tingut la sort de pertànyer a la “família” de provadors i assessors de Bestard Mountain Boots. Quan van arribar a les meves mans els primers models de la Fast Forward em vaig veure gratament sorprès per la seva lleugeresa, la seva comoditat i també per la seva estètica. Com a culminació d’aquesta sèrie de magnífiques botes (la de trekking, la semi-rígida i la rígida) va aparèixer posteriorment la FF Mont Blanc. Es tracta d’una bota d’alpinisme summament tècnica, on la prioritat és la lleugeresa i la precisió. Com tots els productes de Bestard, per a la seva confecció s’han utilitzat els millors materials disponibles actualment: Gore-tex, pell Perwanger, Primalotf, sola Vibram, etc, el que garanteix les millors prestacions i durabilitat.

 

Lleugeresa i comoditat

El primer que ens sorprèn en posar-la al peu és la sensació de lleugeresa i comoditat (evidentment això pot variar en funció de les característiques dels nostres peus, tractant-se en aquest cas d’una forma més aviat estreta).

És una bota per alpinisme tècnic, per escalar en gel o mixt, fins i tot per “dry-tooling”, també és una bota que puc fer servir per pujar un tresmil a l’hivern o un quatremil als Alps.

Però no es pot tenir tot, i una bota de 1.600 grams el parell, per força no pot ser molt calenta. Tot dependrà de la nostra sensibilitat al fred i a les temperatures a les que ens anem a trobar. Personalment he fet servir aquest tipus de bota escalant a l’hivern a Noruega i els Alps a temperatures properes als 14 graus sota zero, i l’aïllament m’ha semblat més que acceptable tractant-se d’una bota lleugera.

Entre el més destacable està el seu poc volum i la sensibilitat i tacte que ens donen a l’hora d’escalar en gel, roca o mixt.

També és d’agrair una estètica moderna que posa a aquest model de Bestard a l’altura de qualsevol bota d’aquesta gamma de qualsevol fabricant internacional.

En definitiva, una molt bona opció per a qui cerqui una bota lleugera per a alpinisme tècnic.

 

Juan Goyanes
Guia d’Alta Muntanya UIAGM