De Mallorca a Xina a Camper Sumant Km – Cap.1 Monte Olimpo

Inici viatge

Text i fotos per Sumant Km

En la nostra ruta de Mallorca a la Xina, hem creuat una petita part d’Europa que no havíem conegut abans cap dels dos. Hem pogut veure, caminar i viure muntanyes de Montenegro , Albania i Grècia, i recorrer alguns quilòmetres de les serralades més importants d’aquests països.

Fa algunes setmanes varem poder posar a prova les nostres sabates Bestard al cor del Parc Natural de Durmitor, a Montenegro, on vam ascendir el seu cim més alt. També vàm poder recorrer els Alps Albanesos , de Teth a Valbone, i quedar meravellats dels paisatges que separen Albania, Kosovo i Montenegro.

L’última aventura que hem  viscut, ha sigut a Grècia, on, a més de platges precioses, hi ha muntanyes imponents, rocoses i gegants.

Ascensió Monte Olimpo

Un dia de juliol, ens vam decidir a ascendir el Mont Olimp , o “el lluminós”, muntanya més alta de Grècia i la segona de tots els monts Balcans, amb 2918 metres i una ascensió final només apta per als més valents.  Aquesta muntanya està situada a la regió de Tesalia , i és reserva natural grega des del 1938 i patrimoni natural de la Unió Europea des de fa més de 30 anys, Aquesta muntanya, com molts ja sabreu, va ser protagonista de la mitologia grega, que creia que el Mont Olimp era la llar dels Déus olímpics, presidits per Zeus, i que hi vivien allà en mansions de vidre.

L’ascens al Mont Olimp és molt agradable, sobretot al principi i fins arribar al refugi Spilos Agapito, ja que la ruta transcorre dins l’ombra que fan els pins i la resta d’espècies del bosc. A més, en aquest primer tram la pendent és suau i es veu compensada per esglaons de fusta durant gran part del camí.

Un cop passat el refugi, la ruta segueix fins a les dues cimes que composen el Mont Olimp: Skala i Mytikas, que seria el darrer i més alt dels dos cims. Aquesta segona part és més complicada, ja que en poc més de 3km , s’han de pujar més de 800 metres de desnivell, i sobretot, abans d’arribar a Skala, l’ascens és molt seguit i amb gran pendent. Un cop arribats al primer cim, queda una de les parts més complicades , que és arribar a Mytikas, a través d’un coll gairebé vertical i extremadament exposat. Des d’adalt del Mytikas, realment, es pot entendre perquè durant la història aquest cim ha estat considerat la llar dels deus, la vista a 360 graus d’una bona part de la regió i de la mar, deixen sense alè a qui hi pugi.

Bestard TR Quantic Lady

Per tot això, i sobretot per la pujada final, esgotadora, llarga i amb molta pendent, ens va caldre sentir que teniem els peus ben subjectes al terra, i que no hi havia possibilitat de relliscar, ja que les zones amb més pendent estaven formades per trencadissos de pedra on era fàcil perdre l’equilibri. Els dos vam posar-nos les botes de la linia Trekking. Na Carme en concret, va triar la bota TR QUANTIC LADY, per varis motius. Per començar, és una bota de pell de canya mitja, que subjecta el turmell però et dona llibertat de moviment quan camines, a més, és molt lleugera , fet que facilita portar-la durant llargues travessies o excursions de moltes hores, com la que vam fer al Mont Olimp. Per altra banda, la sola és molt flexible i té una alta absorció de l’impacte a cada passa, fet que fa més còmode el caminar per distints terrenys. Per últim, sabent que havíem de caminar en èpoques de molta calor, na Carme va triar la TR QUANTIC LADY , ja que és una bota transpirable i fresca, però amb la tranquil·litat de que el Goretex et protegeix en cas de pluges o de trobar terrenys humits.

Després d’aquest ascens, les botes TR QUANTC LADY han quedat ben plenes de pols i de terra, però han fet d’un camí llarg i costós, una molt bona experiència i ens han donat el confort i la seguretat que necessitàvem.

Ara ja tenim clar que als següents ascensos que facem, o a les travessies que vulguem caminar, la bota TR QUANTIC LADY serà la millor companya.

IG: @sumant_km

Marc y Carme de Sumant Km