Germans Oury amb la Climbing Guide FF

Bestard Climbing Guide FF

Estem fent servir la Bestard Climbing Guide FF des de fa 8 anys. No sabríem dir amb exactitud totes les activitats que hem fet amb elles, però han estat una peça indispensable durant les nostres activitats hivernals fins a 4000m. Ens encanta veure-les i comprovar que encara els hi queden uns quants anys més de batalla.

Recorregut

Majoritàriament al Pirineu. A totes les ascensions hivernals la portem amb nosaltres, ja sigui a escalades de gel, terrenys mixtos o simplement per a caminar sobre la neu. També han estat les nostres companyes en diverses ascensions als Alps i Atlas Marroquí.

Temperatura i terrenys

Sempre l’hem fet servir en climes freds i en terrenys que són més compromesos. Crec que és una bota que funciona molt bé entre els -5º+5º. Per a altres temperatures, jugaria un paper més important el tipus de mitjó.

És una bota que la fem servir també en terreny sec (aproximacions) i malgrat ser una bota rígida, no suposa un problema degut a la seva lleugeresa. Sobretot el nostre principal ús és en terreny gelat (ascensions amb neu, corredors o escalada en gel) i és el terreny on millor se’n pot treure profit. També, la sola et permet moure’t per terreny mixt. És una bota molt fiable, amb bona adherència per a traccionar i sents el peu protegit.

Detalls a destacar

Pensem que s’adapta positivament a qualsevol situació, té una petjada ferma, una forma molt còmoda. S’adapta perfectament a qualsevol tipus de grampó, encara que preferim utilitzar grampons automàtics. A més, és una bota molt lleugera i, malgrat això, les seves capacitats tèrmiques són acceptables. Crec que és una de les millors opcions del mercat en relació a la capacitat tèrmica, lleugeresa i durabilitat.

És un conjunt d’atributs que molt poques botes del mercat la tenen: una gran qualitat d’acabats amb una gran lleugeresa, mantenint unes capacitats tèrmiques acceptables. A més, els grampons li encaixen com un guant i el turmell sempre està protegit.

Què més es pot demanar a una bota?

Germans Oury