Pell Perwanger – Confiem en la natura

Pell Perwanger: L’elecció natural per a botes de muntanya

La pell bovina ha estat durant molt de temps el material tradicional per a la fabricació de botes de muntanya, i per diverses raons, és la nostra elecció preferida per a una àmplia gamma de models. Per això, a Calçats Bestard sempre hem seleccionat molt acuradament la pell que fem servir, treballant només amb els millors adobers europeus.

Des de fa anys, hem confiat exclusivament en el prestigiós cuir de l’empresa Perwanger per a les nostres botes robustes de muntanya i trekking de pell serratge. Fundada el 1790 al cor dels Alps sudtirolesos, Perwanger garanteix una qualitat excepcional gràcies a la seva selecció de cuir de la més alta qualitat, procedent de la regió alpina, així com per la seva curtició excepcional.

 

Les pells Perwanger es distingeixen per ser especialment compactes, gruixudes i resistents, característiques essencials per a fabricar botes duradores i robustes. A més, gràcies al seu avançat procés d’adobament, són altament resistents a l’aigua i molt transpirables, fet que contribueix significativament al confort i la funcionalitat de les nostres botes.

 

En línia amb la nostres polítiques de qualitat i de sostenibilitat, ens comprometem a fabricar botes duradores i reparables, evitant així usar i llençar. Usant pell de Perwanger no només aconseguim complir aquest propòsit, sinó també sabem que es tracta de materials naturals, biodegradables i adobats de manera sostenible.

Perwanger sotmet regularment el seu cuir a proves de OEKO-TEX® per garantir una qualitat sostenible amb el reconegut segell de qualitat “Leather Standard”, assegurant que estigui lliure de substàncies nocives. A més, la producció en si mateixa està certificada per la ISO 14004, garantint unes pràctiques respectuoses amb el medi ambient, com ara l’ús d’energia procedent únicament de fonts renovables.

A més, la producció en si mateixa està certificada per la ISO 14004, garantint unes pràctiques respectuoses amb el medi ambient, com ara l’ús d’energia procedent únicament de fonts renovables.

Parlem amb Lorenz Perwanger, propietari de l’adoberia Perwanger:

– El cuir és un producte natural amb nombrosos avantatges en termes de confort, funcionalitat, durabilitat i sostenibilitat. Hi ha altres raons per triar el cuir Perwanger per a les botes de muntanya?

Sí, és clar. L’ús de la nostra pell actualment també s’ha d’entendre com una ajuda al manteniment del paisatge alpí. Als Alps, podem admirar un bell paisatge de praderies alpines, plenes d’una biodiversitat fascinant que atrau i captiva els amants de la natura i els excursionistes. Pot resultar sorprenent per a molta gent, però alguns segles enrere aquesta regió estava dominada per paisatges d’àrids pedregars i foscos boscos de coníferes.

– Què va causar aquest canvi?

La transformació s’atribueix a la dura feina dels nostres ramaders de muntanya. Durant els estius, quan portaven el bestiar a les pastures d’alta muntanya perquè poguessin alimentar-se, es va començar a desenvolupar la biodiversitat dels prats.

 

El pasturatge constant i els fems del bestiar van enriquir el terra, fent que es tornés més fèrtil. Aquesta nova fertilitat va propiciar el creixement d’una gran varietat de plantes, convertint els prats en l’hàbitat ideal per a nombrosos animals i petits insectes.

Perquè aquest treball pugui perdurar és de fonamental importància que els adobers seguim usant cuir del bestiar de la nostra regió alpina. No només per l’excepcional qualitat d’aquestes pells robustes, sinó també perquè el nostre treball contribueix significativament a la preservació de l’entorn natural de la muntanya.

No oblidem que el cuir boví es consideraria simplement una deixalla sense valor, però que a través del nostre procés de transformació es converteix en una valuosa matèria primera, i que alhora proporciona un ingrés indispensable per als ramaders.

Aquest enfocament tanca el cicle que va des de la conservació del ric ecosistema de flora i fauna al paisatge de muntanya mitjançant la pràctica de la ramaderia alpina, fins a la creació de cuir únic per a botes de muntanya d’alta qualitat, confortables i respectuoses amb el medi ambient. A més, contribueix a fer que el turisme jugui un paper crucial en l’equilibri sostenible i la prosperitat de la regió.

– Gràcies, senyor Perwanger, per compartir la seva visió única sobre el cuir a la regió alpina i el seu compromís amb la sostenibilitat.

Equipo Bestard Mountain Boots