Jonatan García, Test Bestard Climbing Guide FF

Test Bestard Climbing Guide FF a la Vall de Benasc

Text i fotos per Jonatan García

Després de realitzar algunes activitats d’entrenament per la Vall de Benasc, intentaré comentar les meves primeres impressions sobre aquest model de la gamma Fast Forward de Bestard, concretament sobre el model Bestard Climbing Guide FF.

Corredor Nord Maladeta: (Final hivern/primavera 2023)

Aquest dia vaig fer una aproximació caminant unes 4 hores i posteriorment una escalada tècnica d’una hora aprox. Després de coronar el cim, vaig fer el descens volant en parapent en uns 12 min.

 

Corredor Estasen a l’Aneto: (Final Hivern / Primavera 2023)

Per a aquesta activitat vaig fer una aproximació d’unes 3h 30 min i un ascens pel corredor d’aproximadament una hora. Després de coronar el cim, en aquesta ocasió també vaig fer el descens en parapent durant uns 12/15 min.

Circular zona Castanesa – Estibafreda: (Desembre 2023)

Dia de condicions meteorològiques dures i complicades de fort vent i fred per a realitzar alpinisme, pel que finalment vaig decidir fer aquesta travessia per posar a prova el material en aquest terreny també.

Aquest dia vaig estar 11 hores amb les botes posades…

Detalls importants a destacar

Impermeabilitat:

És una bota amb un altíssim grau d’impermeabilitat. He estat literalment fins a 5 hores obrint empremta i la bota ha funcionat perfectament pel que fa a aquest aspecte.

Transpirabilitat:

També cal destacar que durant les hores i els dies on han pujat una mica més les temperatures no ha estat una bota que m’hagi generat molta suor interiorment. Això vol dir que la relació entre la impermeabilitat i la transpiració és molt bona. En definitiva, una bota que expulsa molt bé la condensació que es pot generar a l’interior.

Protecció tèrmica:

Referent a les temperatures, he estat fent activitat amb una sensació tèrmica rondant els 25 graus sota zero i la veritat és que el comportament ha estat excepcional. Vents de més de 100 kmh i la bota ha funcionat a les mil meravelles. En general, una bota que s’adapta molt bé a un rang molt ampli de temperatures.

Materials de fabricació:

El material amb què estan fabricades em sorprèn. Sobretot la lleugera que queda la bota en el seu procés de fabricació final en relació al bon comportament que té davant l’abrasió contra les roques, fregaments, cintes, grampons, etc… en definitiva mostrant molt bon comportament respecte a la durabilitat.

Mobilitat i articulació:

Molta articulació a la zona del turmell. Una bota mal·leable que m’ha permès desenvolupar les escalades amb gran comoditat.

Sola:

Sens dubte una gran adherència de la sola Vibram. L’he provada en alguns trams de roca traient-me el grampó i la bota ha respost molt bé.

Plantilla:

Pel que fa a la plantilla, també comentar que m’ha semblat molt còmoda i calenteta.

Em sorprèn sobretot la lleugera que queda la bota en el seu procés de fabricació final en relació amb el bon comportament que té davant l’abrasió

Molt bones impressions!

Click aquí per mes info

Jonatan García, Alpinista