Test botes Bestard a Àfrica per Serafo

Models Desert Adventure, Travessa Lady i Flow Mid GTX a Tanzània, Àfrica

Text i Fotos Per Fernando Gomez Velasco

Durant el Nadal d’aquest any tot l’equip SERAFO es va traslladar a fer una expedició preparada per Rift Valley Expeditions als confins de Tanzània, en concret a l’àrea del Llac Natrón i el Llac Eyasy. Allà primer visitàrem i compartírem vida amb un grup remot de Masais. El terreny de ribes de ric fang per al rastreig, però envoltat de zones molt pedregoses i matoll espinós. Allà ens van acompanyar com a totes les nostres aventures de rastreig les nostres botes Bestard. Per a aquesta ocasió cadascú de nosaltres portava un model diferent que es va ajustar a les necessitats al complet del viatge.

• Fernando Gómez. Adult portava les Bestard Desert Adventure.
• Coloma Troia. Adult portava les Bestard Flow Mid GTX.
• Elvia Gómez. Nina portava les Bestard Travessa Lady.

Després ens traslladàrem a una zona remota a les rodalies del Llac Easy per endinsar-nos en un territori molt diferent ja que ens centràrem a la zona de sabana amb un puig de roques espinós que acompanyava tota la línia de sabana i on el terreny estava compost per petits barrancs, densos boscos d’acàcies i altres plantes espinoses, camins de diferents tipus de sorra i fang i on abundaven els escorpins i altres espècies verinoses com a serps. Aquest era l’hàbitat dels caçadors-recol·lectors de l’ètnia Hadza/Hadzabe. Un dels últims grups que viuen aquest estil de vida que sembla ancorat al paleolític.

Fernando Gomez con la Bestard Desert Adventure

Les condicions de calor, el terreny de roca i els espinaler van posar a prova el calçat. Llargues caminades de 8 a 14 hores al dia i més de 60km per aquest terreny van demostrar que els models testats són unes botes meravelloses per fer activitats en aquest ecosistema, el Bush. Comoditat, seguretat i a més són botes que, encara que es duguin durant hores la pell no adquireix olors fortes. És evident que dels tres models l’únic que era alt era el Desert Adventure i protegia turmells i de picades d’animals, però també era una mica més dur i incòmode que les altres dues botes testades. Les soles es van comportar de manera extraordinària en tot tipus de terreny (llac, sabana, bosc espinós) tant en tracció com en evacuació de fang, cosa molt important per a l’activitat de rastrejar i observar la natura.

Paloma con la Bestard Flow Mid GTX

En resum, com sempre Bestard sempre és el calçat adequat per a nosaltres, SERAFO